14 januari 2021

Een huzarenstukje in de Brainport Regio 

Aan de rotonde Hertgang / Meerhovendreef wordt gestaag gebouwd aan het project The Village: “De Poort van Veldhoven-Noord”. In het ED stond deze week een artikel over dit huzarenstukje dat in 2021 wordt afgerond.

Een huzarenstukje is een geslaagde, snelle prestatie waar moed, deskundigheid en geluk voor nodig is. Samen met de Gemeente Veldhoven hebben we als Brabants Wonen de moed gehad om dit project te reanimeren toen de woningmarkt nog niet stond te springen om appartementen op deze locatie.

Met de bundeling van deskundigheid bij overheid en marktpartijen zijn we erin geslaagd om bedreigingen om te zetten in kansen. Stikstof en pfas bleken geen sta-in-de-weg voor een herontwikkeling van 43 dure koopappartementen naar 94 betaalbare en middeldure huurappartementen. En dit alles in een goede omgevingsdialoog met omwonenden.

Met een beetje geluk kon Bouwbedrijf Th. van Kasteren nog voor het coronatijdperk starten met de bouw van dit staaltje van onvervalst vakmanschap. The Village toont aan dat we starters, gezinnen en senioren op korte termijn weer een eerlijke kans kunnen bieden op comfortabel, duurzaam en betaalbaar wonen als we het samen doen!

En zeg nu zelf: wat is de Brainport Regio zonder huzarenstukjes!